mandag 29. oktober 2012

En liten rapport fra EwB-konferansen i Oslo
Her deltar over 100 lærere som har ansvar for mange ungdomsbedrifter spredt ut over hele Europa og Afrika. EwB betyr entreprenørskap over landegrensene.
Organisasjonen har sine egne sider på nettet der dere kan regsistrere dere som bedrifter og søke kontakt med bedrifter i andre land for samarbeide. EwB arrangerer også internasjonale messer flere steder i løpet av året. Ytterligere nformasjon finner dere på nettsiden www.ewb.ja-ye.org. Mer enn 32 land er representert.
Jeg har kommet i kontakt med en lærer på en skole i Lathi, Finland, som tilbyr nesten de samme fagene som Glemmen vgs. I tillegg har de utdannelse i sirkus! Det er store sjanser for at Prima Puella ub kan få til et samarbeid med en av bedriftene på denne skolen. Det er også en skole i Latvia som dere kan ta kontakt med. En av deres bedrifter arrangerer diverse events.
En ungdomsbedrift i Bulgaria søker etter en ungdomsbedrift som kan hjelpe dem med å illustrere en digital bok. Tar Auxillium ub den utfordringen?
Selv om det er EB2 elevene som skal jobbe internasjonalt dette året, er det ingen ting i veien for at dere andre også kan gjøre det. Det er helt opp til dere hva dere ønsker. 
Alle bedrifter som vil etablere kontakt for dette skoleåret eller neste, oppretter en bedriftsprofil. Det er ikke vanskelig. Velg en medarbeider som har ansvar for oppfølgingen på EwB-siden.

Jeg jobber mer med å få til et nettverk i løpet av kvelden og morgendagen.
Se hva Galleri Noir opplevde i Bratislava for to år siden, bruk arkivet eller søkervinduet.

Dag to handla om å skape nettverk og om hvordan skaffe mentorer.
I samtale med journalist Kjersti Løken Stavrum fra Aftenposten fortalte Jan Åge Fjørtoft, tidligere fotballspiller, om hvordan han knytter kontakter og hvilke tanker han har om å utvikle samarbeide og dra veksler på andre menneskers kvalifikasjoner.
Samarbeidskontrakten med skolen i Lathi og sjokoladegaven som skal få oss til å ikke glemme avtalen!
Fra workshop om hva skal til for å lykkes i EwB-programmet, både gamle og nye metoder ble tatt i bruk for å beskrive prosessen - og hva kan elever få ut av et slikt samarbeid.


Og til slutt læreren som vi vil etablere kontakt med fra Bulgaria:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar