søndag 12. januar 2014

Salg og de ulike personlighetstypene!Ta en titt på denne siden - og se om det er noe som kan stemme med virkeligheten!

http://www.vinorge.as/?a_id=800&PHPSESSID=ed1b4ff46e03284d46fb0943653a0c54

En litt annen vinkling:

DEN STYRENDE
Kjennetegn: Selvsikre, uredd risiko og liker å ta ansvar. De har alltid et behov for å være effektive. De er handlingskraftige, fokusert på dagens agenda og tenker ikke på fremtiden.
Hvordan konvertere den styrende:
Kast ikke bort tiden, gå rett på sak og presenter aldri kun et alternativ fordi du da tar bort deres følelse av kontroll. Presenter fakta på en god måte, og se til at alt fungerer perfekt, den styrende tolererer ikke feil. Et begrenset antall gjenværende produkter eller tilbudspris virker effektivt på den styrende.
DEN INITIATIVRIKE
Kjennetegn: Kreativ, drømmende, elsker å prate, rikt kroppsspråk. De er villige til å ta risiko for å nå anerkjennelse av å være først ute, eller ha det «riktige» produktet.
Hvordan konvertere den initiativrike
Vis produktet i bruk, så han får mulighet for å leve seg inn i produktet og hvordan det kan oppfylle hans drømmer. Anerkjennelse er viktig og presenter varen som noe nytt og innovativt. De leser aldri det med liten tekst.
DEN STØTTENDE
Kjennetegn: Stiller spørsmål, omsorgsfull, utadvendt, rolig, god lytter. De liker ikke å ta egne valg, men vil alltid søke råd hos omgivelsene før de tar en beslutning.
Hvordan konvertere den støttende:
Svar på hvorfor produktet er bra for han og hans team. Bruk tid på å overbevise om at avgjørelsen er risikofri. Forsøk på å fremskynde avgjørelsen med tilbudspris eller andre faktorer som skaper en følelse av hastverk er nyttesløst på denne typen menneske.
DEN ANALYTISKE
Kjennetegn: Lyttende, problemfokusert, forsiktig, rasjonell, formell, rolig og logisk. De liker å samle og behandle informasjonen før de tar en beslutning.
Hvordan konvertere den analytiske:

Disse vil ha mest mulig informasjon om produktet, alt som legges ut av tekst og bilder vil bli grundig studert. Når de først har tatt sin beslutning, ønsker de å tro at de har gjort det mest intelligente kjøpet. Ikke gi dem flere alternativer, for da klarer de ikke å bestemme seg.
Kilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar